DISTRIBUIȚI
A supporter of Colorado Party's presidential candidate Mario Abdo Benitez holds a Paraguayan flag while attending a campaign rally ahead of the April 22 election in Itaugua, Paraguay April 19, 2018. REUTERS/Mario Valdez

Sistemul de sănătate din Paraguay este în pragul colapsului la un an după debutul pandemiei de coronavirus, potrivit relatărilor din media, informează DPA, potrivit agerpres. 

În spitalele de stat din ţară, toate paturile de la unităţile de terapie intensivă sunt utilizate de pacienţii cu COVID-19, a precizat miercuri ziarul ABC Color.


Citeşte şi: De voie, de nevoie, Merkel acceptă o relaxare treptată a restricţiilor

„Spitalele sunt în pragul colapsului, la fel sălile de urgenţă şi rezervele de medicamente. Totul se prăbuşeşte”, a declarat Gloria Meza, preşedinta Asociaţiei medicale din Paraguay, solicitând un lockdown dur de două săptămâni pentru a fi restabilit controlul asupra situaţiei.

Sindicatele asistenţilor medicali au anunţat proteste în următoarele zile din cauza lipsei de echipamente şi medicamente. Miercuri, guvernul a acceptat să cumpere pe scară largă medicamente pentru pacienţii cu COVID-19.

Vezi şi: Un prototip al rachetei Starship A EXPLODAT după aterizare – VIDEO

Până în prezent, circa 160.000 de infecţii cu noul coronavirus au fost înregistrate în această ţară sud-americană cu o populaţie de şapte milioane de locuitori.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, peste 3.200 de pacienţi au murit din cauza COVID-19.

Serviciile medicale sunt adesea slab dezvoltate, în special în zonele rurale din Paraguay.