DISTRIBUIȚI
UNICEF

Violenţa împotriva copiilor în Siria a crescut dramatic de la începutul anului, a afirmat vineri un oficial al Naţiunilor Unite, citat de dpa, potrivit agerpres.

Peste 600 de copii au fost ucişi sau mutilaţi până în prezent în 2018, a arătat Virginia Gamba, reprezentant special al ONU pentru situaţia copiilor din conflictele armate.


Citește și : Casa Albă: Preşedintele Donald Trump se declară deschis față de o vizită la Moscova

Aceasta a precizat că, doar în primul trimestru din acest an, numărul copiilor ucişi sau mutilaţi a crescut cu aproximativ 350% faţă de trimestrul anterior.

Potrivit datelor culese de ONU, mai mult de 7.000 de copii au fost ucişi de la începutul conflictului, în martie 2011, în Siria.

„Trebuie să subliniez că acesta este bilanţul verificat, informaţiile neverificate reflectă cifre care trec de 20.000 de victime în rândul copiilor”, a adăugat reprezentanta ONU.

Citește și : Bilanţul victimelor erupţiei vulcanului Fuego din Guatemala a ajuns la 156

Cea mai rea situaţie pentru copii se înregistrează în regiunile Afrin, Idlib şi Ghouta de Est şi în oraşele Hama şi Daraa. Peste 60 de şcoli şi 100 de spitale şi unităţi medicale au fost atacate de la începutul anului, conform informaţiilor prezentate de Gamba.