DISTRIBUIȚI
North Korea's Foreign Minister Ri Yong-ho leaves a bilateral meeting with his China's counterpart Wang Yi, at the sidelines of the ASEAN foreign ministers meeting in Vientiane, Laos July 25, 2016. REUTERS/Jorge Silva

Ri Yong Ho, ministrul de Externe de la Phenian, a afirmat marți că Siria și Coreea de Nord se confruntă cu același „inamic”, fără însă să precizeze în mod explicit la ce stat se referă, informează agenția de știri The Associated Press, scrie Mediafax.

Președintele sirian Bashar Assad, care l-a primit marți la Damasc pe Ri Yong Ho, a afirmat că State Unite sunt țara ostilă cu care se confruntă Siria și Coreea de Nord.


Citește și : O delegaţie a rebelilor houthi s-a deplasat în Suedia pentru negocieri de pace privind situația din Yemen

Ministrul nord-coreean a felicitat Siria pentru victoriile recente împotriva grupărilor insurgente, adăugând că succesele militare și politice reprezintă o „bază solidă” pentru reconstrucție, și a lansat apelul la o cooperarea mai strânsă între cele două țări.

Phenianul şi Damascul cooperează de mai mulţi ani în domeniul militar, iar relaţiile dintre cele două țări s-au menţinut și în timpul conflictului din Siria.

Mai mult, SUA și alte țări au acuzat Coreea de Nord că ar coopera cu Siria în ceea ce priveşte dezvoltarea de armele chimice, lucru negat atât de Phenian, cât și de Damasc.

Citește și : Președintele Trump vrea să creeze o nouă ordine mondială (Pompeo)