DISTRIBUIȚI
Reuters

Apărarea antiaeriană a regimului sirian a fost activată miercuri în zori pentru a face faţă a ceea ce Damascul a numit drept o ‘agresiune israeliană’, doborând ‘un anumit număr de rachete’ care au vizat sudul Siriei, a anunţat agenţia oficială siriană Sana, citată de AFP, potrivit agerpres.

Atacul a avut loc în jurul orei două dimineaţă (23:00 GMT) în sectorul Tall al-Hara, în provincia Deraa, situată nu departe de Platoul Golan, a precizat Sana. ‘Pagubele se limitează la distrugeri materiale, nu există pierderi umane’, a mai precizat agenţia.


Citeşte şi: SUA au cerut OFICIAL autorităților britanice extrădarea lui Julian Assange

‘Bateriile de apărare antiaeriană ale armatei siriene s-au confruntat cu o agresiune israeliană dusă cu ajutorul unor rachete asupra Tall al-Hara, regiune din sudul ţării, şi un anumit număr (de rachete) a fost doborât’, subliniază Sana.

Agenţia de presă oficială a regimului de la Damasc acuză de asemenea Israelul că duce un ‘război electronic’ pentru a ‘bruia radarele’ siriene.

Dar Sana nu precizează ţintele vizate de Israel. Însă, de la începutul conflictului în Siria în 2011, statul israelian a efectuat mai multe raiduri împotriva poziţiilor militare ale regimului lui Bashar al-Assad, precum şi ale aliaţilor săi, Iranul şi Hezbollah.

Cele mai recente bombardamente israeliene în Siria au avut loc la începutul lunii iunie. Armata israeliană a lovit în 24 de ore numeroase poziţii ale forţelor loialiste regimului Bashar al-Assad, ucigând 15 combatanţi, potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Citeşte şi: Shinzo Abe ajunge la Teheran, fiind primul premier nipon care vizitează Iranul în ultimii 41 de ani

În mai, Israelul a vizat provincia Quneitra, în sudul Siriei. Statul israelian a declarat în repetate rânduri că nu va lăsa Siria vecină să devină un cap de pod al Teheranului.

În ianuarie, Israelul a lovit poziţii iraniene în Siria, afirmând că a acţionat ca ripostă la un tir cu rachetă iranian venind dinspre teritoriul sirian. Potrivit OSDO, circa 21 de persoane, în principal iranieni, au fost ucise în atacurile aeriene de atunci.