DISTRIBUIȚI
Reuters

Rusia va desfăşura începând de joi efective ale poliţiei sale militare în oraşul Douma din Siria, ultimul bastion al insurgenţilor situat în Ghouta de Est, lângă Damasc, a anunţat miercuri armata rusă, informează TASS şi AFP, conform agerpres.

„O unitate a poliţiei militare ruse va fi desfăşurată începând de mâine în oraşul Douma, pentru a asigura securitatea, a menţine ordinea şi a organiza ajutorul pentru locuitori”, a declarat generalul Viktor Poznihir în timpul unei conferinţe de presă.


Citește și : Iranul răspunde acuzațiilor că susține terorismul : Arabia Saudită a acoperit, susținut și înarmat terorişti şi extremişti violenţi

Potrivit generalului rus, presupusul atac chimic împotriva insurgenţilor sirieni din Douma a fost „înscenat în faţa camerelor de filmat” de Căştile Albe, organizaţie de salvatori-voluntari sirieni aflaţi în zona rebelă şi care a denunţat prima acest atac.

„Operând doar în rândurile teroriştilor, Căştile Albe au înscenat o dată în plus, în faţa camerelor de filmat, un atac chimic împotriva civililor din oraşul Douma”, susţine generalul Poznihir.

Potrivit unei organizaţii umanitare siriene, presupusul atac cu arme chimice care a avut loc pe 7 aprilie s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi şi peste 1.000 de răniţi în mai multe locuri din Douma.

Citește și : „Să se înceapă distrugerea armelor chimice. A celor americane” propune MAE rus

Occidentul, inclusiv SUA, a făcut să planeze ameninţarea unei riposte militare iminente împotriva regimului Bashar al-Assad după acest presupus atac chimic asupra bastionului rebel din Douma, atac imputat regimului, care însă neagă orice responsabilitate. Rusia, un aliat ferm al regimului sirian, dezminte de asemenea utilizarea de arme chimice de către Damasc şi a avertizat împotriva loviturilor care ar putea avea ‘consecinţe grave’.

De la începutul crizei, Moscova şi regimul sirian nu încetează să acuze Washingtonul şi puterile occidentale că încearcă să găsească un ‘pretext’ pentru a efectua lovituri împotriva Siriei.