DISTRIBUIȚI
dainiktoday.com

Cel puţin zece civili, între care trei copii, au fost ucişi marţi în Siria într-un raid aerian împotriva unui sat din nord-estul ţării controlat de gruparea Stat Islamic (SI), a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează France Presse, potrivit agerpres.

OSDO a atribuit raidul coaliţiei internaţionale antijihadiste conduse de Washington, indicând că loviturile au vizat satul Tal al-Chayer din sudul provinciei Al-Hasakah.


Citește și : Macron denunță ‘cinismul şi iresponsabilitatea guvernului italian’ în cazul navei cu migranţi Aquarius

Coaliţia, care intervine împotriva SI în Irak şi Siria din 2014, nu a confirmat imediat lovitura aeriană, ultima dintr-o serie ce a provocat, potrivit mai multor ONG-uri, victime civile în ultimele săptămâni.

Tal al-Chayer este situat într-o zonă încă sub controlul jihadiştilor la graniţa cu Irakul, la sud de oraşul Al-Hasakah, unde o alianţă arabo-kurdă sprijinită de coaliţia internaţională se confruntă de mai multe zile cu SI.

Săptămâna trecută, o lovitură aeriană a ucis 11 civili în aceeaşi zonă în timp ce raiduri similare au costat viaţa a 12 persoane săptămâna precedentă, tot în provincia Al-Hasakah, potrivit OSDO, care le-a atribuit „coaliţiei antijihadiste”.

Coaliţia antijihadistă a declarat la 1 iunie că loviturile sale aeriene în Siria şi Irak au ucis „involuntar” 892 de civili în aproape patru ani.

Citește și : Franța: Luare de ostatici la Paris

OSDO, care se bazează pe o vastă reţea de surse din teren, afirmă că este capabil să identifice un avion care efectuează un raid pe baza tipului de aparat, zonei vizate, rutei de zbor şi armelor folosite.