DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Cel puţin 25 de civili, inclusiv trei copii, au fost ucişi şi alţi circa 200 au fost răniţi în ultimele treizeci şi şase de ore în bombardamente care au avut loc în enclava siriană rebelă Ghouta Orientală, ţinta unei ofensive a regimului, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP şi DPA, conform agerpres.

Lovituri aeriene, imputate de către OSDO regimului şi aliatului său rus, dar şi tiruri de artilerie au vizat mai multe localităţi ale ultimului fief rebel de la porţile Damascului, unde ofensiva regimului a ucis peste 1.200 de civili în decurs de aproape o lună.


Citește și : Risc de reacţii ostile ”antibritanice” în Rusia (Ministerul britanic de Externe)

Potrivit OSDO, mai multe persoane au fost evacuate miercuri din Ghouta Orientală pentru a doua zi consecutiv. Este vorba de 25 de civili care au fost evacuaţi astăzi.

Agenţia oficială de presă siriană Sana a relatat că zeci de civili au părăsit Ghouta Orientală printr-un ”coridor sigur” pe la punctul de trecere Al-Wafideen şi că ei sunt transportaţi apoi cu autobuze şi ambulanţe către centre improvizate în afara Damascului.

Primul lot de evacuaţi marţi a inclus până la 147 de persoane, conform unor estimări ale ONU.

Citește și : Cazul Skripal : MAE se declară solidar cu Marea Britanie