DISTRIBUIȚI
AP

Evacuări medicale din enclava Ghouta de Est, din apropiere de Damasc, controlată de rebelii sirieni, au început, a anunţat miercuri, fără să dea detalii, pe contul său de Twitter, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii în Siria, transmite Reuters.

Aproximativ 400.000 de oameni din Ghouta de Est sunt asediaţi de forţele loiale preşedintelui Bashar al-Assad, iar Naţiunile Unite au cerut guvernului sirian să permită evacuarea a circa 500 de pacienţi, care altfel vor muri, în lipsa unei asistenţe medicale de urgenţă, potrivit agerpres .


Asediată din 2013 de regimul lui Bashar al-Assad, Ghouta de Est este una dintre cele patru ‘zone de dezescaladare’ instituite în acest an în anumite regiuni ale ţării. Cu toate acestea, regimul sirian şi-a intensificat de la jumătatea lunii noiembrie loviturile împotriva acestei regiuni, unde circa 400.000 de locuitori suferă de lipsă de hrană şi de medicamente.

Citește și : Douăzeci şi şapte de persoane au fost rănite după ce un vas de croazieră elvețian s-a lovit de pilonul unui pod