DISTRIBUIȚI
afp

Damascul a cerut joi Statelor Unite şi Uniunii Europene să îşi ridice sancţiunile impuse Siriei şi altor ţări, în contextul pandemiei de coronavirus, a transmis Ministerul de Externe sirian, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

„Statele Unite şi Uniunea Europeană continuă să impună măsuri restrictive unilaterale ilegale împotriva mai multor ţări, unele dintre acestea fiind puternic afectate de pandemie”, a spus un reprezentant al ministerului, potrivit agenţiei oficiale de presă SANA.


Citește și: Ambasadele și consulatele SUA suspendă acordarea vizelor

Siria a cerut ridicarea imediată şi necondiţionată a acestor sancţiuni şi consideră Washingtonul şi pe aliaţii să „responsabili pentru fiecare victimă a epidemiei prin obstrucţionarea eforturilor de a combate coronavirusul”.

Damascul face referire la sancţiunile impuse Iranul, principalul său aliat, unde sistemul de sănătate se luptă să facă faţă răspândirii rapide a coronavirusului.

Cel puţin 1.135 de persoane au murit şi 17.361 au fost infectate în Iran.

Citește și: Coronavirusul a ajuns și-n Congresul american

Teheranul este un aliat important al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, iar Gardienii Revoluţiei luptă alături de trupele guvernamentale de când a izbucnit revolta din Siria în 2011, care s-a transformat în război civil.

Deşi oficial nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus în Siria, guvernul a decis să închidă toate instituţiile de învăţământ pentru trei săptămâni.