DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Aviaţia rusă nu a intervenit în regiunea siriană Ghouta Orientală, unde aproape 80 de civili au fost ucişi, vineri, în atacuri lansate asupra unor zone controlate de rebeli, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a dat asigurări armata rusă, relatează AFP.

”Afirmaţiile OSDO privind aşa-zisele lovituri ruse asupra regiunii Ghouta Orientală nu sunt decât un fals în plus. Aviaţia rusă nu are nicio misiune militară în Ghouta Orientală şi nu a efectuat nicio misiune” în această regiune, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă oficiale.


Citește și : Marea Britanie : Poliţia lansează o anchetă privind moartea lui Nikolai Glushkov

Vineri, în Ghouta Orientală, 76 de civili au fost ucişi, în principal în raiduri asupra localităţilor Saqba şi Kfar Batna, potrivit OSDO, care a atribuit aviaţiei ruse loviturile.

Cel puţin 1.346 de civili, între care 270 de copii, au fost ucişi şi alte câteva mii răniţi în aproape o lună de la lansarea ofensivei forţelor regimului sirian asupra regiunii Ghouta Orientală, potrivit celui mai recent bilanţ furnizat de OSDO.

Citește și : Cisiordania : Doi morţi şi trei răniţi într-un atentat cu maşină-berbece