DISTRIBUIȚI
Pagina de Rusia

Siria, care a rezistat mulţi ani ‘unei agresiuni teroriste’, a fost atacată de operaţiunea militară occidentală când avea „şansa unui viitor paşnic”, a transmis sâmbătă Ministerul de Externe rus, potrivit AFP, conform agerpres.

„A fost atacată capitala unui stat suveran care a încercat timp de mulţi ani să supravieţuiască în mijlocul unei agresiuni teroriste”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.


Citește și : Statele Unite, Marea Britanie și Franța au atacat mai multe zone din Siria

Atacurile occidentale împotriva Siriei survin „într-un moment în care aceasta avea şansa unui viitor paşnic”, a declarat ea.

Zaharova s-a referit la faptul că forţele guvernamentale siriene susţinute de Rusia au eliberat în ultimele luni o mare parte din teritoriile care erau controlate de grupările rebele.

Statele Unite au lansat, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale. Atacul ar fi făcut peste 40 de morţi.

Maria Zaharova a declarat că media occidentale poartă o parte din responsabilitate pentru aceste atacuri, în măsura în care Casa Albă a spus că s-a bazat în special pe „numeroase surse din media” pentru a-şi demonstra convingerea privind vinovăţia regimului sirian.

Citește și : Ambasadorul Rusiei la Washington avertizează că loviturile SUA asupra Siriei vor avea consecinţe

„Media americane şi alte media occidentale trebuie să îşi înţeleagă responsabilitatea în ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat ea.