DISTRIBUIȚI
Rudaw

Armata turcă a suferit sâmbătă cele mai grele pierderi de la începutul ofensivei împotriva kurzilor din enclava Afrin din Siria, informează DPA. Potrivit mai multor comunicate ale militarilor, pe parcursul zilei şi-au pierdut viaţa 11 soldaţi, iar alţi 11 au fost răniţi.

Bilanţul morţilor îi include şi pe cei doi dintr-un elicopter pe care miliţiile kurde YPG susţin că l-au doborât. Premierul turc Binali Yildirim a anunţat presa despre prăbuşirea elicopterului, dar a declarat că încă nu există dovezi clare că ar fi fost provocată de o „intervenţie externă”, conform agerpres.


Operaţiunea turcă din provincia siriană Afrin, în apropierea frontierei, durează de patru săptămâni. Pierderile de sâmbătă ridică numărul morţilor în rândul forţelor armate turce la 30, potrivit comunicatelor militare, care arată că au fost „neutralizaţi” în schimb peste 1100 de „terorişti”. YPG a raportat doar 70 de morţi în rândul combatanţilor săi, în timp ce organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului afirmă că au fost ucişi cel puţin 68 de civili. Ankara susţine că ţinta nu este populaţia kurdă, ci exclusiv gruparea YPG, pe care o acuză de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Statele Unite îi consideră pe luptătorii kurzi aliaţi în lupta cu jihadiştii din Statul Islamic.

Citește și : Bilanţul cutremurului din Taiwan a ajuns la 15 victime