DISTRIBUIȚI
Rudaw

Armata turcă şi aliatul său Armata Siriană Liberă (ASL) au avansat rapid în cursul operaţiunii lor în regiunea siriană Afrin, aflându-se luni la o distanţă de numai 1,5 km de centrul oraşului Afrin, relatează agenţia Xinhua.

De la lansarea operaţiunii, armata turcă şi ASL au preluat controlul a 1.100 de km pătraţi de teren în Afrin, au cucerit 197 de localităţi, inclusiv cinci oraşe, 159 de sate, 33 de coline strategice şi o bază a militanţilor kurzi, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, conform agerpres.


În total , 3.347 de ”terorişti” au fost ”neutralizaţi” până în prezent în cursul operaţiunii, a anunţat în luni dimineaţa Statul Major general turc.

Citește și : Siria : Peste 1.000 de persoane au nevoie de evacuare medicală de urgenţă în Ghouta (ONU)

Pe 20 ianuarie, Ankara a lansat ”Operaţiunea Ramura de Măslin” pentru a-i alunga din Afrin pe militanţii miliţiei kurde YPG (Unităţile de Apărare a Poporului).

Miliţia YPG este considerată de către Ankara ca fiind ramura siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), catalogat drept organizaţie ”teroristă” de către Turcia, SUA şi Uniunea Europeană. Totuşi, SUA susţin miliţiile YPG în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic, ceea ce dus la tensionarea relaţiilor dintre Ankara şi Washington.