DISTRIBUIȚI
Reuters

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a intrat în acţiune vineri seară contra unor „rachete” trase de aviaţia israeliană, a informat agenţia oficială de presă Sana, citând o sursă militară care a făcut cunoscut că un „depozit” din incinta aeroportului internaţional din Damasc a fost lovit, relatează AFP, scrie agerpres.

„Majoritatea” rachetelor trase „avioane militare israeliene” au fost interceptate, a afirmat sursa militară citată de Sana, adăugând că incursiunea avut loc în jurul orelor 23.00 (21.00 GMT).


Citește și : Shutdown-ul a generat pierderi de 3,6 miliarde de dolari pentru economia SUA (S&P)

„Un singur depozit al aeroportului internaţional din Damasc a fost lovit”, a precizat sursa militară.

Citând o sursă din cadrul Ministerului Transporturilor, Sana a subliniat că „activitatea aeroportului este normală şi nu a fost afectată de agresiune”.

În ultimele luni, Israelul a bombardat în mai multe rânduri instalaţii militare ale regimului condus de Bashar al-Assad ori ale aliaţilor săi, Iranul şi mişcarea libaneză Hezbollah, doi inamici înverşunaţi ai statului evreu.

„Două sectoare în care se află poziţii militare ale forţelor iraniene şi mişcării libaneze Hezbollah au fost luate ca ţintă”, a precizat vineri seară Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Citește și : Ivanka Trump, posibil candidat pentru preşedinţia Băncii Mondiale (presa)

Ţintele se găseau în „sectorul Kesswa şi în incinta aeroportului internaţional din Damasc”, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane.