DISTRIBUIȚI
Daily Herald

Negociatorii din opoziţia siriană au confirmat duminică un acord final cu militarii ruşi privind evacuarea oraşului Douma din enclava Ghouta de est, de lângă Damasc, informează Reuters. Acordul fusese anunţat cu câteva ore mai devreme de surse oficiale din capitala Siriei, conform agerpres.

Acordul presupune prezenţa poliţiei militare ruse în oraş, iar luptătorii din gruparea Jaish al Islam care nu vor să plece pot rămâne, fără a fi urmăriţi de forţele de securitate. Timp de şase luni, se suspendă recrutarea celor care ar trebui să satisfacă stagiul militar obligatoriu.


Citește și : Franţa îşi va asuma „toate responsabilităţile” după atacul chimic din Siria (Jean-Yves Le Drian)

Sâmbătă, organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat un nou atac chimic la Douma, probabil cu clor, care nu intră în categoria armelor chimice propriu-zise. Bilanţul s-a ridicat, potrivit OSDO şi unei organizaţii medicale, la 35 de morţi. Duminică, Damascul şi Moscova au dezminţit informaţiile. Luni urmează o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta incidentul, afirmă surse diplomatice.