DISTRIBUIȚI
www.irishtimes.com

Un număr de 142 de civili au fost ucişi în ofensiva militară lansată de către armata turcă în enclava siriană Afrin (nord-vest), aflată sub control kurd, a indicat luni agenţia oficială siriană de presă Sana, citată de Xinhua.

Potrivit sursei, alte 345 de persoane au fost rănite în cursul operaţiunii militare turce în Afrin, situată la graniţa cu Turcia, potrivit agerpres.


Potrivit Sana, bombardamentele turceşti au vizat luni un centru al Semilunii Roşii din Afrin, provocând mari pagube acestuia.

Citește și : România și Ungaria au semnat acordul pentru exporturile de gaze naturale

Campania militară turcă a început pe 20 ianuarie, vizând situri istorice, moschei, zone rezidenţiale şi infrastructura din Afrin, susţine agenţia de presă siriană.

Pe de altă parte, Forţele Democratice Siriene (SDF), conduse de către kurzi, au subliniat într-un comunicat recent că vor înfrunta în continuare forţele turceşti şi pe aliaţii lor – rebelii sirieni – în Afrin.

Forţele kurde au pierdut controlul a 15 localităţi din enclava Afrin, în favoarea forţelor turce şi a aliaţilor lor.

La rândul său, Ankara a subliniat că războiul va continua în Afrin şi că va începe o altă ofensivă în oraşul sub control kurd Manbij, situat în nord-estul guvernoratului Alep (nordul Siriei), până va elimina forţele kurde din regiunea din apropiere de Turcia