DISTRIBUIȚI

Rusia a dezlănţuit luni un nou baraj de rachete asupra Ucrainei, iar populaţia este îndemnată să se îndrepte spre adăposturi şi apărarea antiaeriană a intrat în acţiune, relatează Reuters şi CNN, potrivit agerpres.

”Rachetele au fost deja lansate”, a anunţat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat. ”Observăm că bombardierele strategice ruseşti au decolat şi primul val de rachete a fost deja lansat”, a precizat oficialul ucrainean, adăugând că ar putea fi vorba despre un atac în mai multe valuri.


Citește și : Rusia își întețește atacurile în estul Ucrainei dorind să încercuiască forțele Kievului

Sirenele de raid aerian au fost declanşate în capitala Kiev şi în întreaga ţară, în urma a ceea ce oficialii ucraineni descriu a fi un nou atac rusesc cu rachete. Ultimul raid de acest fel a avut loc pe 23 noiembrie şi a ţintit din nou infrastructura energetică a Ucrainei.

Oficiali citaţi de presa ucraineană afirmă că se aud explozii în unele zone după ce sistemele antiaeriene au intrat în acţiune.

Guvernatorul administraţiei militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba, a semnalat o ”deplasare de rachete către regiune” şi a transmis că sistemele antiaeriene sunt în acţiune, îndemnând totodată populaţia să rămână în adăposturi.

Conform primelor informaţii despre pagube şi victime, cel puţin două persoane au fost ucise în regiunea sudică Zaporojie şi mai multe case au fost distruse în urma căderii unor rachete.

Potrivit unui responsabil local din oraşul Zaporojie, în suburbiile oraşului unele rachete ruseşti au fost doborâte şi au fost avariate clădiri.

Citește și : Zelenski a fost declarat personalitatea anului! Ce spune liderul de la Kiev Sunt mai degrabă responsabil, decât curajos

În regiunea nordică Sumî furnizorul de energie a anunţat întreruperea furnizării curentului electric în urma atacului rusesc.

”Nu ignoraţi alarma” de raid aerian, a îndemnat populaţia Andrii Iermak, şeful administraţiei preşedintelui Volodimir Zelenski.