DISTRIBUIȚI

Sirenele antiaeriene au răsunat vineri la Kiev cu puţin timp înainte de summitul UE-Ucraina, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Alarmele antiaeriene s-au făcut apoi auzite în întreaga ţară, într-un moment în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să-i primească pe liderii UE, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.


Citeşte şi: Aproape 1.900 de ‘instructori ruşi’ sunt prezenţi în Republica Centrafricană – Black News

Liderii UE s-au deplasat în Ucraina pentru acest summit înaintea împlinirii unui an de la declanşarea invaziei care a devastat oraşe şi a provocat moartea a zeci de mii de oameni, a forţat milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele şi a zguduit alimentarea globală cu energie şi alimente.

Von der Leyen şi Michel au venit la Kiev cu promisiunea de a susţine Kievul „atâta timp cât va fi necesar”, dar nu vor oferi ţării aflate în război cu Rusia o cale rapidă de aderare la blocul comunitar, notează Reuters.

Citeşte şi: Orban al Ungariei îi cere Ucrainei să renunțe – Black News

„Uniunea Europeană va sprijini Ucraina şi poporul ucrainean împotriva războiului de agresiune al Rusiei atât timp cât va fi necesar”, vor afirma cei trei lideri într-o declaraţie comună, care a putut fi consultată în draft de Reuters.