DISTRIBUIȚI
RTE

Reuniunea mondială a episcopilor catolici (sinod) dedicată marii regiuni a Amazonului, anunţată de Papa Francis în octombrie 2017, va avea loc anul acesta în perioada 6-27 octombrie, a anunţat luni Vaticanul, relatează AFP şi dpa, scrie Agerpres.

‘Secretariatul general al sinodului episcopilor anunţă că Papa Francisc a convocat adunarea specială a sinodului episcopilor pentru regiunea Amazonului începând de duminică 6 octombrie până duminică 27 octombrie’, se precizează într-un comunicat al Vaticanului.


Citește și : Baie de sânge într-un apartament din Africa de Sud. Trei persoane au fost ucise! – VIDEO

Subiectul întâlnirii de la Vatican va fi ‘Amazonia: noi căi pentru Biserică şi pentru o ecologie integrală’, se precizează în comunicat.

‘Obiectivul principal al acestei convocări este de a găsi noi modalităţi de evanghelizare a acestei părţi a poporului lui Dumnezeu, în special indigenii, adesea uitaţi şi lipsiţi de perspectiva unui viitor paşnic, în special din cauza crizei care afectează pădurea amazoniană, plămân de importanţă capitală pentru planeta noastră’, a spus Papa Francisc în octombrie 2017 când a anunţat această reuniune.

Papa a spus că a răspuns astfel cererilor conferinţelor episcopilor latino-americani.

Regiunea amazoniană dominată de pădurile tropicale se află predominant în Brazilia, dar regiunea se întinde în alte opt ţări.

Vaticanul se confruntă cu problema lipsei preoţilor care să servească micile comunităţi catolice aflate în locuri îndepărtate, precum regiunea amazoniană.

Citește și : Igor Dodon va dizova Parlamentul dacă nu va fi formată o majoritate

Într-o conferinţă de presă luna trecută, Papa Francisc a spus că se opune ridicării interdicţiei de căsătorie pentru preoţii catolici, dar excepţii ar putea fi luate în considerare.

În zone îndepărtate, ar putea fi o idee să se permită unui membru mai în vârstă al comunităţii catolice locale, chiar dacă acea persoană este căsătorită, să îndeplinească rolul de preot, a spus Papa Francisc.