DISTRIBUIȚI

Singapore va dezincrimina sexul între bărbați, a declarat duminică premierul, adăugând că societatea din orașul-stat a devenit din ce în ce mai tolerantă față de persoanele gay, informează mediafax.

Prim-ministrul a adăugat, însă, că guvernul nu intenționează să schimbe definiția legală a căsătoriei în orașul-stat, adică între un bărbat și o femeie, notează Reuters.


Citește și : Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să rămână vigilenți înainte de ziua independenței: ‘Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât’

„Cred că acesta este lucrul corect de făcut și ceva ce majoritatea singaporezilor vor accepta acum”, a declarat premierul Lee Hsien Loong în discursul anual de la mitingul de ziua națională, adăugând că guvernul va abroga secțiunea 377A din codul penal, o lege din epoca colonială care incriminează sexul între bărbați.

„Chiar dacă vom abroga Secțiunea 377A, vom susține și proteja instituția căsătoriei… Conform legii, doar căsătoriile dintre un bărbat și o femeie sunt recunoscute în Singapore”, a adăugat Lee.

Citește și : Daria Dugina, fiica ‘ghidului spiritual’ al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o explozie