DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: People wearing face masks pass the Marina Bay Sands hotel during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Singapore October 28, 2021. REUTERS/Edgar Su/file photo/File Photo

Prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong, a anunţat joi că purtarea măştii sanitare în exterior va fi opţională şi că majoritatea restricţiilor pentru a intra şi a ieşi din insulă vor fi „simplificate drastic”, relatează EFE, potrivit agerpres.

„Acest lucru va face să fie ca înainte de COVID-19”, a spus Lee într-un discurs transmis în direct de principalele medii de comunicare locale.


Citeşte şi: Renault ŞI-A SUSPENDAT activităţile de la uzina din Moscova – Black News

Singapore, care are aproape 90 la sută din populaţie vaccinată anti-COVID-19 cu cel puţin două doze, a relaxat de câteva luni unele măsuri pentru a se deschide lumii şi a-şi menţine statutul de centru financiar regional, ameninţat de pandemie.

Până în prezent, Singapore permitea intrarea fără carantină a pasagerilor incluşi pe o listă determinată de ţări, cu condiţia să fie vaccinaţi şi să călătorească pe aşa numitele zboruri VTL (Vaccinated Travel Lane).

Potrivit premierului Lee, aceste restricţii ar putea fi relaxate, precum şi testele de diagnosticare a COVID-19 care continuă să fie cerute înainte de plecare şi de sosire, o informaţie pe care autorităţile au anunţat că o vor actualiza pe parcursul acestei zile.

Printre măsurile de relaxare care vor intra în vigoare din 29 martie figurează şi sporirea numărului de persoane care pot să se reunească, de la 5 în prezent la 10 din data prevăzută.

Citeşte şi: Armata rusă adoptă poziţii defensive – Black News

Relaxarea restricţiilor indică actuala strategie a Singapore de convieţuire cu virusul, după imunizarea majorităţii populaţiei cu doza dublă de vaccin în 2021, confirmând intenţia oraşului-stat de a-şi menţine statutul financiar, contrar izolărilor încă în vigoare la Hong Kong, rivalul său regional.

Deşi Singapore a fost afectat la rândul său de varianta Omicron, gradul înalt de vaccinare nu a alterat strategia insulei de convieţuire cu COVID-19, iar autorităţile au insistat că cei testaţi pozitiv şi asimptomatici, sau cu simptome moderate, să se trateze acasă dacă nu necesită spitalizare.