DISTRIBUIȚI

Compania aeriană Singapore Airlines a renunţat la planurile sale de a oferi „zboruri spre nicăieri”, cu avioane ce decolează şi aterizează pe acelaşi aeroport, după ce iniţiativa a suscitat critici referitoare la poluare, relatează miercuri EFE, potrivit agerpres.

„Ideea unui tur într-un zbor scurt ‘spre nicăieri’ a fost studiată iniţial, dar a fost respinsă după ce a fost revizuită”, a anunţat compania într-un comunicat prin care a informat asupra altor iniţiative în scopul stimulării activităţii liniei aeriene în plină pandemie de coronavirus.


Citește și : România este din nou arătată cu degetul în raportul Comisiei Europene

Singapore Airlines, care a lăsat la sol 90% din flota sa şi a anunţat deja concedierea a 2.400 de angajaţi din cauza crizei sanitare provocate de COVID-19, a renunţat astfel la zborurile fără destinaţie, puse în practică de alte companii aeriene precum cea australiană Qantas sau cea japoneză ANA.

Alte iniţiative prezentate de companie includ reconversia unuia dintre avioanele sale Airbus A380 într-un restaurant improvizat, care oferă începând cu 24-25 octombrie meniuri din timpul zborurilor, precum şi vizite gratuite la centrul de antrenamente.

Cetăţeni şi grupuri ecologiste din Singapore au criticat planul „zborurilor spre nicăieri”, întrucât ar spori emisiile de gaze cu efect de seră ce contribuie la încălzirea globală şi la agravarea crizei climatice.

Anul trecut, sectorul aerian a emis pe plan global 915 milioane de tone de CO2, echivalentul a 2% din totalul emisiilor, deşi anul acesta se aşteaptă o scădere masivă a emisiilor ca urmare a restricţiilor impuse călătoriilor în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește și : Comisia Europeană pune la colţ Polonia şi Ungaria

Zborurile fără nicio destinaţie nu sunt o noutate şi proliferează în urma restricţiilor impuse de noul coronavirus.

Alături de companii precum Qantas, ANA sau StarLux Airlines taiwaneze, liniile aeriene Royal Brunei oferă spre exemplu bilete pentru a survola pădurile tropicale din sud-estul micului emirat într-un zbor scurt de 85 de minute.