DISTRIBUIȚI

Singapore a început în această săptămână testarea funcţionării comerciale a autobuzelor autonome, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Oraşul-stat din Asia de Sud-Est doreşte să fie în fruntea tehnologiilor autovehiculelor autonome şi a invitat mai multe companii străine să-şi testeze prototipurile pe străzile sale.


Citeşte şi: Bernie Sanders a făcut o avere cu poza de la Capitoliu

În cadrul testelor lansate săptămâna aceasta, pasagerii îşi pot rezerva locul într-un astfel de autobuz care deserveşte Science Park, o zonă de activităţi de înaltă tehnologie, printr-o aplicaţie mobilă, în afara orelor de vârf.

Biletul costă 0,20 dolari singaporezi (0,15 euro).

Oraşul a testat deja autobuze autonome, începând din 2015, însă aceasta este prima dată când efectuează un test comercial, potrivit Ministerului Comerţului şi Industriei din Singapore.

În timpul acestor teste, un şofer rămâne în autobuz pentru a prelua controlul asupra acestuia în cazul în care apar probleme de funcţionare.

Vehiculele utilizate au fost dezvoltate de grupul singaporez ST Engineering, potrivit media locale.

Citeşte şi: Slovacia a testat pentru covid mai mult de jumătate din populaţie într-o campanie fulger

Khor Jing Qian, student în vârstă de 23 de ani, a luat miercuri unul dintre aceste autobuze pentru a ajunge la un interviu la o universitate. Pentru el, călătoria de zece minute „a fost uşoară şi comodă”.

„A fost ciudat să mă uit la şoferul care nu conducea, dar am auzit de aceste tehnologii, le-am văzut, este ceva destul de inovator şi reprezintă viitorul”, a declarat el pentru AFP.