DISTRIBUIȚI
NYT

Fetiţa de şapte ani imortalizată într-o fotografie difuzată săptămâna trecută de New York Times a murit, devenind una dintre cele mai recente victime ale conflictului devastator din Yemen, a anunţat cotidianul, citat vineri dpa, potrivit agerpres.

Amal Hussain, care a devenit un simbol al crizei umanitare din ţara sa după ce a fost fotografiată de Tyler Hicks, a murit joi în tabăra de refugiaţi yemeniţi, a anunţat familia ei pentru Times. „Inima mi-e frântă”, a declarat mama fetiţei, Mariam Ali. „Amal era mereu zâmbitoare. Acum, sunt îngrijorată pentru ceilalţi copii ai mei”, a spus ea, citată de publicaţie.


Citeşte şi: Netanyahu: Aşteptăm cu nerăbdare ziua în care România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Într-un interviu acordat mai devreme săptămâna aceasta în cadrul programului radio The Takeaway, Tyler Hicks, câştigător al premiului Pulitzer, a descris cât de „dificil”, de „sfâşietor”, dar şi de „important” a fost să o fotografieze pe Amal. „Ea sintetizează cu adevărat cât de tragică şi cât de gravă a devenit situaţia cu malnutriţia şi foametea în Yemen”, a spus fotograful.

Yemen, una dintre cele mai sărace ţări arabe, este de aproape patru ani scena unui conflict sângeros între guvernul susţinut de o alianţă condusă de Arabia Saudită şi rebelii houthi susţinuţi de Iran, cu consecinţe devastatoare pentru civili.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Chile

Săptămâna trecută, subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator pentru asistenţa de urgenţă, Mark Lowcock, a declarat în Consiliul de Securitate al ONU că Yemenul este în pericol să fie „înghiţit de o foamete iminentă şi uriaşă”, care ar putea afecta 14 milioane de oameni, circa jumătate din populaţia ţării. Potrivit lui Lowcock, iminenta foamete ar putea fi „mai mare decât orice a văzut vreodată de-a lungul vieţii sale profesionale un om care activează în domeniul umanitar”.