DISTRIBUIȚI
Yahoo

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost spitalizat la Milano, a declarat duminică o persoană care are cunoștință despre acest lucru, conform Reuters. Spitalizarea a avut loc la o zi după ce Berlusconi a decis să nu candideze la alegerile prezidențiale , informează mediafax.

Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, a fost internat în spital pentru controale medicale de rutină, a relatat agenția de presă ANSA.


Citește și : SUA nu au în vedere organizarea unei evacuări a cetăţenilor americani din Ucraina

Nu este clar când a fost spitalizat acesta. Un purtător de cuvânt al lui Berlusconi nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Sâmbătă, Berlusconi a decis să nu candideze la președinție, înaintea unui vot parlamentar care începe luni.

Coaliția de dreapta i-a cerut lui Berlusconi să candideze, dar era puțin probabil ca oferta sa să aibă succes din cauza dificultăților de a obține sprijinul larg necesar în mod tradițional în rândul celor peste 1.000 de parlamentari și delegați regionali implicați.

Citește și : Joe Biden şi Kamala Harris promit să apere dreptul la avort

Berlusconi, care a fost de patru ori prim-ministru, a suferit o operație majoră la inimă în 2016 și a supraviețuit cancerului de prostată. El a fost internat în repetate rânduri în spital în cursul anului trecut după ce a contractat noul coronavirus în 2020.