DISTRIBUIȚI
corriere.it

Magnatul şi fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, 84 de ani, a părăsit vineri dimineaţă Centrul cardio-toracic din Monaco, unde era îngrijit pentru probleme de aritmie cardiacă, a anunţat un purtător de cuvânt al partidului său pentru AFP, potrivit agerpres.

O ambulanţă Mercedes neagră cu geamuri fumurii şi înmatriculată în Italia a părăsit la ora 11:45 Centrul cardio-toracic din Monaco.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Indonezia (VIDEO)! Cel puțin 34 de oameni au murit

Un purtător de cuvânt al partidului Forza Italia (FI) afirmase joi că Berlusconi, spitalizat luni, este supus acolo unor „examinări” şi se va întoarce acasă „în câteva zile”.

„Vreau să asigur pe toată lumea: am o sănătate bună”, afirmase în aceeaşi seară miliardarul pe pagina sa de Facebook, evocând examinări „impuse din precauţia medicilor săi”.

Fiu al unui angajat al unei bănci milaneze, născut la 29 septembrie 1936, Silvio Berlusconi a fondat un imperiu industrial şi financiar printre cele mai puternice din Europa înainte de a intra în politică.

Citeşte şi: Joe Biden anunță un plan de relansare economică de 1.900 de miliarde de dolari

În fruntea holdingului Fininvest şi a grupului de televiziune Mediaset, dar şi a clubului de fotbal AC Milan, el a devenit la începutul anilor 2000 cel mai bogat om din Italia şi aşa a şi rămas timp de zece ani.

Prietena actuală a lui Berlusconi – cunoscut pentru pasiunea sa pentru femei tinere – are cu 53 de ani mai puţin decât el, notează AFP.