DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 41 de ani dintr-o provincie din centrul Vietnamului a fost amendat cu 327 de dolari pentru falsificarea rezultatului pozitiv al unui test pentru depistarea COVID-19 pentru a nu merge la serviciu, informează marţi presa de stat, potrivit DPA şi agerpres.

Duminică, poliţia din provincia Dak Nong, situată în regiunea muntoasă din centrul Vietnamului, a anunţat că bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost amendat pentru răspândirea de informaţii false.


Citeşte şi: Certificatul de vaccinare devine OBLIGATORIU pentru a fi lăsat la toaletă – Black News

Rezultatul ”pozitiv” al testului a declanşat îngrijorare în rândul oficialilor locali din domeniul sănătăţii, însă testarea ulterioară a bărbatului a produs un rezultat negativ.

În urma investigaţiei, s-a descoperit că bărbatul, care este angajatul unei companii locale de telecomunicaţii, a fost rugat să realizeze un test de rutină pentru depistarea coronavirusului, dar după ce a primit un rezultat negativ, a decis să-l falsifice pentru a nu mai merge la muncă.

În Vietnam, persoanele care răspândesc informaţii eronate despre pandemie, care ar putea provoca stres în rândul comunităţii, riscă să fie amendate de oficialii locali, iar cei care răspândesc COVID-19 riscă să fie condamnaţi la închisoare.

Citeşte şi: Partidul lui Justin Trudeau câştigă alegerile din Canada – Black News

La începutul lui septembrie, poliţia a amendat o femeie din oraşul Ho Chi Minh pentru comentarii critice la adresa felului în care guvernul a gestionat pandemia publicate pe Facebook.

Pe 6 septembrie, un tribunal din Vietnam a condamnat un bărbat la cinci ani de închisoare pentru că a răspândit COVID-19.

De la debutul pandemiei, Vietnamul a raportat peste 680.000 de cazuri de coronavirus şi peste 17.000 de decese.