DISTRIBUIȚI

Premierul japonez Shinzo Abe a cerut joi aplicarea strictă a noii rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU împotriva Coreei de Nord în legătură cu ultimul test nuclear al acesteia, spunând că lumea trebuie să determine o schimbare în politicii Phenianului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Abe a făcut această afirmaţie în timpul unei vizite în India al cărei obiectiv este consolidarea legăturilor economice şi de apărare pentru a contrabalansa expansiunea Chinei. India este alături de Japonia în hotărârea sa de a obţine un răspuns ferm la adresa Phenianului, a spus el.


Citeşte şi: O organizaţie nord-coreeană cere ca SUA să fie ‘OMORÂTE în BĂTAIE’, precum ‘CÂINII TURBAŢI’

„Alături de premierul (indian Narendra) Modi, aş vrea să cer întregii lumi să facă astfel încât Coreea de Nord să îşi schimbe politica, prin implementarea pe deplin a noii rezoluţii a Consiliul de Securitate de către comunitatea internaţională”, a declarat Abe.

„Premierul Modi şi cu mine suntem în deplin acord asupra acestui lucru”, a spus el.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate au votat luni în unanimitate o rezoluţie, iniţiată de SUA, şi o nouă rundă de sancţiuni împotriva Coreei de Nord, ca răspuns la cel mai nou şi cel mai puternic test nuclear al acesteia.