DISTRIBUIȚI
A police officer (C), wearing a protective gear, controls access to a tunnel in the direction of Pudong district in lockdown as a measure against the Covid-19 coronavirus, in Shanghai on March 28, 2022. - Millions of people in China's financial hub were confined to their homes on March 28 as the eastern half of Shanghai went into lockdown to curb the nation's biggest Covid outbreak. (Photo by Hector RETAMAL / AFP) (Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Autoritățile chineze vor să stopeze până miercuri transmiterea comunitară a virusului SARS CoV-2 în Shanghai. Acest lucru ar fi un punct de cotitură în lupta chinezilor cu cel mai mare focar de COVID 19 de la declanșarea pandemiei, informează mediafax.

Shanghai a stabilit ca obiectiv oprirea răspândirii virusului COVID-19 în afara zonelor aflate în carantină până miercuri, au declarat două surse preluate de Reuters. Acest lucru ar permite orașului să reducă restricțiile și să înceapă să revină la viața normală, în timp ce frustrările populației cresc.


Citește și : Papa Francisc la slujba de Înviere pentru Paştele catolic: Chiar şi în cea mai întunecată noapte, steaua dimineţii continuă să strălucească

Ținta va impune oficialilor să accelereze testarea COVID și transferul cazurilor pozitive către centrele de carantină, potrivit unui discurs al unui oficial local al Partidului Comunist, consultat de Reuters.

Sfârșitul transmiterii la nivelul comunității a fost un punct de cotitură pentru alte comunități din China. Luna trecută, orașul Shenzhen a redeschis transportul public și a permis întreprinderilor să se întoarcă la lucru la scurt timp după ce a atins acest obiectiv.

Citește și : Rusia difuzează o înregistrare video a unei întâlniri cu supravieţuitori ai crucişătorului Moskva

Shanghai a devenit epicentrul celei mai mari epidemii din China de când virusul a fost identificat pentru prima dată la Wuhan, la sfârșitul anului 2019. Orașul a înregistrat peste 320.000 de infecții cu COVID de la începutul lunii martie.

Shanghai a luat deja măsuri pentru a ușura restricțiile. Televiziunea de stat a raportat duminică că unele supermarketuri și-au redeschis ușile pentru cumpărători, deși mulți locuitori și-au exprimat neîncrederea în postările de pe rețelele de socializare.