DISTRIBUIȚI

Cel mai populat oraş din China, Shanghai, prelungeşte testarea gratuită Covid-19 până la sfârşitul lunii septembrie, în încercarea de a menţine virusul sub control, au anunţat, sâmbătă, autorităţile locale, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Cetăţenilor care nu au făcut un test cu acid nucleic în termen de şapte zile li se va atribui un cod galben în sistemul de coduri de sănătate din Shanghai, se arată în comunicatul oficial al oraşului. Codul galben restricţionează accesul în unele locuri publice.


Citeşte şi: Autorităţile din Muntenegru declară 3 zile de doliu naţional după atacul armat care a răpit 11 vieţi – Black News

Autorităţile sanitare din Shanghai au anunţat, sâmbătă, că au identificat un caz simptomatic şi trei asimptomatice vineri.

Provincia sudică Hainan este în prezent cea mai grav afectată regiune a Chinei, cu 594 de cazuri simptomatice şi 832 de cazuri asimptomatice raportate sâmbătă.

Citeşte şi: Scriitorul Salman Rushdie a fost ATACAT pe scenă în New York – Black News

Restricţiile şi carantinele instituite în populara destinaţie turistică sunt preconizate să fie în vigoare în cursul weekend-ului.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat, sâmbâtă, un total de 2.144 de noi infecţii cu Covid pe 12 august, dintre care 704 de cazuri erau simptomatice şi 1.440 asimptomatice.