DISTRIBUIȚI
A police officer (C), wearing a protective gear, controls access to a tunnel in the direction of Pudong district in lockdown as a measure against the Covid-19 coronavirus, in Shanghai on March 28, 2022. - Millions of people in China's financial hub were confined to their homes on March 28 as the eastern half of Shanghai went into lockdown to curb the nation's biggest Covid outbreak. (Photo by Hector RETAMAL / AFP) (Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Duminică, Shanghai a ordonat ca cei 26 de milioane de locuitori ai orașului să fie supuși la încă două runde de teste anti-COVID. Furia publică e în creștere din cauza modului în care autoritățile din cel mai populat oraș din China abordează valul record de coronavirus, informează mediafax.

Rezidenții ar trebui să se autotesteze duminică folosind kituri antigen și să raporteze orice rezultat pozitiv, au declarat oficialii guvernamentali din Shanghai în cadrul unei conferințe de presă.


Citește și : Peste 200 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul protestelor împotriva războiului

Luni se vor face teste RT-PCR în tot orașul, pentru a elimina complet focarele și a întrerupe lanțul de răspândire, a declarat, potrivit Reuters, Wu Qianyu, inspector în cadrul Comisiei municipale de sănătate din Shanghai.

Practic, întreaga capitală financiară a Chinei este blocată după ce orașul a intrat în lockdown lunea trecută. Lockdownul perturbă masiv viața de zi cu zi și afacerile, chiar dacă angajații din sănătate și voluntarii lucrează non-stop încercând să testeze întreaga populație și să aprovizioneze oamenii cu alimente.

Numărul de cazuri de COVID din China rămâne scăzut în comparație cu cifrele internaționale, dar creșterile înregistrate în locuri precum Shanghai pun la încercare abordarea de succes a Chinei, care a reușit anterior să elimine virusul prin restricții stricte și prin teste și urmăriri agresive.

Citește și : Minele din Marea Neagră reprezintă un ‘risc serios’ pentru activitatea maritimă (Ministerul britanic al Apărării)

Potrivit datelor oficiale, majoritatea infecțiilor din Shanghai. Duminică, Shanghai a raportat 7.788 de cazuri asimptomatice, față de 6.501 în ziua precedentă, în timp ce cazurile simptomatice au crescut la 438 de la 260.

China se luptă, de asemenea, cu un focar de amploare în provincia Jilin din nord-estul țării.