DISTRIBUIȚI
afp

Inundaţiile provocate de muson în statele din nordul şi estul Indiei s-au înrăutăţit, afectând circa 4,5 milioane de locuitori şi lăsând mii de persoane fără adăpost, au declarat luni oficialii locali, citaţi de dpa, potrivit agerpres.

Începând de miercuri, 51 de persoane din şapte state indiene şi-au pierdut viaţa în incidente separate provocate de ploi. Duminică, o clădire s-a prăbuşit în timpul ploilor care au căzut în statul nordic Himachal Pradesh, evenimentul soldându-se cu moartea a şase soldaţi şi doi civili, a indicat poliţia.


Vezi şi: Belgradul reacţionează după vandalizarea unui cimitir ortodox din Kosovo – VIDEO

Inundaţiile înregistrate în Assam, statul cel mai puternic lovit de intemperii, au afectat 2,6 milioane de oameni şi au dus la moartea a 11 persoane din 28 de districte.

Printre cei afectaţi de ploi se numără mai multe persoane strămutate, blocate în casele lor sau rămase fără culturi şi animale, au precizat oficialii locali.

Circa 17.000 de persoane au fost nevoite să se refugieze în 327 de centre pentru sinistraţi puse la dispoziţie de autorităţi.

Douăzeci şi trei de persoane au murit în statele nordice Uttar Pradesh şi Bihar, aflate la graniţa cu Nepalul.

Circa 1,9 milioane de persoane au fost afectate de inundaţiile din Bihar, au precizat responsabilii din acest stat indian.

Citeşte şi: Dacă va deveni premier în UK, Boris Johnson este pregătit să negocieze un acord comercial cu Trump

Alte nouă decese provocate de ploi au fost înregistrate în regiunea din jurul statului Assam – cinci în Meghalaya şi câte două în statele Arunachal Pradesh şi Mizoram, a informat presa locală.

Departamentul meteorologic prognozează şi mai multe ploi pentru regiunea nord-estică în următoarele două zile.

Sezonul musonic din India, care durează între lunile iunie şi septembrie, aduce adesea precipitaţii masive, însoţite de pagube materiale însemnate.