DISTRIBUIȚI
Den of Geek

Producătorii serialului „House of Cards”, Melissa James Gibson și Frank Pugliese, trebuie să găsească o modalitate satisfăcătoare de a pune capăt serialului după dispariția personajului principal, Frank Underwood interpretat de Kevin Spacey, din cauza scandalului de hărțuiri sexuale în care este implicat actorul, conform CNN.

Mai multe proiecte cinematografice și de televiziune au avut de suferit după valul de acuzații de hărțuiri și abuzuri sexuale abătut asupra Hollywoodului, însă parcă nici unul mai mult decât serialul Netflix „House of Cards” ai cărui scenariști trebuie să scrie rapid o altă încheiere după ce starul seriei, Kevin Spacey, a fost concediat.


Conform CNN, Netflix a trebuit să renunțe la scenariul celei de-a șasea serii „House of Cards” după mai bine de 8 luni de la acceptarea sa și după filmarea primelor două episoade din noua serie. Filmările au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată în urma acuzațiilor făcute de actorul Anthony Rapp care a susținut că avea doar 14 ani pe când Spacey i-a făcut avansuri. După Rapp au apărut și alți actori care l-au acuzat pe Spacey de același lucru, printre care și Harry Dreyfuss, fiul lui Richard Dreyfuss. În consecință, Netflix l-a concediat pe Spacey și a renunțat și la un alt film cu acesta ce urma să fie lansat în 2018, „Gore”.

Netflix a anunțat că sezonul 6 va fi și ultimul din „House of Cards”.

Sezonul 5 din „House of Cards” s-a încheiat cu Frank Underwood care a demisionat din funcția de președinte al SUA, locul lui fiind luat de soția sa, Claire (Robin Wright), care și-a manipulat soțul pentru a prelua ea controlul Casei Albe și, în același timp, refuză să-i acorde grațierea pentru faptele sale.