DISTRIBUIȚI
Twitter

Doi angajaţi în cadrul operaţiunii ONU de menţinere a păcii în Orientul Mijlociu au fost suspendaţi după ce în urma unei anchete preliminare s-a constatat că aceştia s-au angajat în comportament sexual nepotrivit, a anunţat un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite, citat vineri de Reuters, potrivit agerpres.

Biroul de investigaţii interne al Naţiunilor Unite a lansat o anchetă după ce, într-un videoclip postat pe social media, putea fi văzut un bărbat cu o femeie în braţe, pe bancheta din spate a unui vehicul cu însemnele ONU care circula pe un bulevard din Tel Aviv.


Citeşte şi: Doi foşti preşedinţi din Panama sunt inculpaţi pentru spălare de bani

„S-a stabilit că doi membri ai personalului internaţional aflaţi în vehiculul ONU la Tel Aviv s-au angajat în comportament inadecvat, inclusiv de natură sexuală”, a declarat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general Antonio Guterres, într-un comunicat dat publicităţii joi noapte.

Potrivit lui Dujarric, având în vedere gravitatea acuzaţiilor, cei doi au fost trimişi în concediu fără plată, în aşteptarea încheierii anchetei Biroului ONU de Servicii de Supraveghere Internă.

Citeşte şi: 20 de saudiţi sunt judecaţi în Turcia pentru asasinarea lui Jamal Khashoggi