DISTRIBUIȚI
SeekTeachers

Coreea de Sud va suspenda temporar programele de scutire de vize şi călătorii pe termen limitat fără vize pentru ţările care impun interdicţii de intrare pe teritoriul lor pentru cetăţenii sud-coreeni, în contextul în care Seulul încearcă să limiteze cazurile de contaminare cu SARS-CoV-2, a declarat miercuri premierul sud-coreean Chung Sye-kyun, citat de agenţia Yonhap, potrivit agerpres.

Aceste măsuri stricte intervin în contextul în care cazurile importate de contaminări cu noul coronavirus reprezintă cea mai mare parte a noilor infectări înregistrate până miercuri în Coreea de Sud.


Citeşte şi: TSUNAMI în marina americană: Şeful forţelor navale a DEMISIONAT!

Premierul sud-coreean a spus că guvernul său intenţionează să extindă restricţiile de intrare în ţară pentru cetăţenii străini care călătoresc din motive care nu sunt esenţiale sau urgente.

„În timp ce va menţine în general deschiderea, guvernul va înăspri restricţiile de intrare în ţară pe bază de reciprocitate”, a declarat prim-ministrul într-o reuniune de guvern pentru a discuta modalităţi de limitare a propagării COVID-19.

În total, 148 de ţări, între care 41 de ţări europene şi 36 de ţări din Asia şi Pacific, au impus interdicţii de intrare pe teritoriul lor sud-coreenilor ca urmare a pandemiei de coronavirus, conform autorităţilor de la Seul.

Măsurile guvernului sud-coreean vor fi aplicate pentru 88 de ţări. Coreea de Sud operează programe de călătorii fără viză cu 34 de ţări, cum ar fi Australia şi Canada, şi a semnat tratate pentru scutire de viză cu 54 de ţări, de exemplu cu Rusia, Franţa şi Thailanda.

Citeşte şi: Rafael Correa, condamnat la ani grei de închisoare în Ecuador

Coreea de Sud nu a mers până la a impune interdicţii de intrare cetăţenilor străini, dar cu aceste noi măsuri, va fi mai dificil pentru străini să viziteze ţara din Asia de Sud-Est. De la 1 aprilie, Coreea de Sud impune o carantină obligatorie de două săptămâni tuturor persoanelor sosite din străinătate cu scopul de a frâna creşterea continuă a cazurilor de contaminare importate.

Coreea de Sud a înregistrat miercuri 53 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, ceea ce ridică numărul total în ţară la 10.384 de contagieri. Dintre cele 53 de cazuri noi, aproape jumătate se presupune că provin din străinătate, potrivit Yonhap.