DISTRIBUIȚI
nknews

Premierul sud-coreean Han Duck-doo şi-a exprimat joi „marele regret” după insultele proferate de sora liderului nord-coreean Kim Jong-un la adresa preşedintelui sud-coreean Yoon Suk-yeol, relatează Yonhap şi Reuters, potrivit agerpres.

(Nord-coreenii) „nu respectă nici măcar standardele fundamentale de politeţe. Mare păcat”, a declarat premierul sud-coreean presei, întrebat în legătură cu atacul personal al lui Kim Yo-jung la adresa lui Yoon.


Citeşte şi: Susţinători ai lui Bolsonaro cer extratereştrilor să-i ajute să-l răstoarne pe Lula – Black News

„Consider că securitatea noastră nu poate şi nu trebuie să fie influenţată de condiţiile Coreei de Nord”, a adăugat el.

La rândul său, Ministerul Unificării de la Seul şi-a exprimat regretul faţă de folosirea unui „limbaj vulgar” la adresa preşedintelui sud-coreean şi a acuzat regimul de la Phenian că încearcă să provoace în Coreea de Sud un curent defavorabil guvernului actualului şef de stat.

Citeşte şi: El este George Hotz, codificatorul nonconformist căruia Elon Musk i-a cerut să repare Twitter… în 12 săptămâni – Black News

Kim Yo-jung, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, i-a calificat mai devreme joi într-un comunicat pe preşedintele sud-coreean şi guvernul său drept „idioţi care continuă să creeze situaţii periculoase”, comparând regimul de la Seul cu un „câine sălbatic care aleargă după un os dat de SUA”.

Insultele vin la două zile după ce MAE sud-coreean a indicat că are în vedere impunerea de noi sancţiuni unilaterale împotriva Coreei de Nord în legătură cu lansările de rachete, inclusiv una balistică intercontinentală, de săptămâna trecută.