DISTRIBUIȚI
afp

Autoritățile militare de la Seul au comunicat că forțele regimului nord-coreean au testat „noi arme tactice ghidate” în cursul exercițiilor de trageri de luptă desfășurate sâmbătă în estul Coreei de Nord, informează agenția The Associated Press, potrivit mediafax.

Potrivit autorităților de la Seul, forțele armate din Coreea de Nord au efectuat trageri cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de 240 mm și 300 mm la un poligon aflat în apropiere de orașul Wonsan din estul țării, unele proiectile zburând până la distanța de 240 de kilometri înainte de a se prăbuși în mare.


Citește și : Volodimir Zelenski, despre obținerea cetățeniei ruse: Căutăm un răspuns la decizia lui Vladimir Putin

Totodată, imagini transmise de presa de stat nord-coreeană l-au arătat pe Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, observând lansarea unui proiectil neidentificat, posibil o rachetă cu rază scurtă de acțiune.

Autoritățile sud-coreene nu au indicat dacă noua armă tactică testată de forțele regimului de la Phenian ar fi o rachetă balistică.

Kim Jong-Un a supravegheat personal exercițiile efectuate în noaptea de vineri spre sâmbătă, a transmis KCNA, agenția de presă de stat din Coreea de Nord.

Administrația de la Seul a îndemnat Coreea de Nord să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, exprimând „preocupare” în legătură cu noile teste cu rachete.

Citește și : Kim Jong Un a supervizat tirurile cu mai multe rachete (KCNA)

Kim Jong-Un a subliniat importanța „îmbunătățirii capacității de combat pentru a apăra suveranitatea politică și sustenanța economică” a Coreei de Nord, în fața amenințărilor și a invadatorilor, relatează KCNA.