DISTRIBUIȚI
13.09.2018, Berlin, Deutschland - Pressekonferenz von Bitkom und dem Bundesamt fuer Verfassungsschutz zum Thema: Wirtschaftsschutz in der Industrie. Foto: Thomas Haldenwang, Vizepraesident des Bundesamt fuer Verfassungsschutz. *** 13 09 2018 Berlin Germany Press conference by Bitkom and the Federal Office for the Protection of the Constitution on the subject of economic protection in industry Photo Thomas Haldenwang Vice President of the Federal Office for the Protection of the Constitution

Serviciul german de informaţii interne a anunţat miercuri că se aşteaptă la mai multe activităţi de propagandă rusă şi de spionaj în următoarele luni, relatează DPA, potrivit agerpres

„Rusia foloseşte chestiuni legate de aprovizionarea cu energie a UE în special ca pe o pârghie”, a precizat Biroul federal pentru protecţia Constituţiei într-un comunicat.


Citește și : Londra RESTRICŢIONEAZĂ folosirea apei

Răspândirea ţintită de informaţii false, de exemplu privind deficitul de gaz şi creşteri de preţuri, reprezintă o tentativă de a provoca teamă în Germania privind crize energetice sau alimentare care ar putea ameninţa existenţa ţării, a precizat biroul.

„Propaganda rusă va prolifera probabil în cercuri extremiste şi va alimenta narative conspiraţioniste cu scopul de a crea divizare în societatea noastră”, a mai menţionat comunicatul.

Se aşteaptă de asemenea ca statul rus „să-şi intensifice şi mai mult şi să-şi adapteze eforturile politice şi militare de strângere de informaţii”, a precizat biroul.

Războiul Rusiei din Ucraina, precum şi efectele sale asupra economiei, sunt teme perfecte pentru a fi instrumentalizate de extremişti politici, a menţionat biroul.

Citește și : Un comisar european denunţă declaraţia lui Mahmoud Abbas despre Holocaust: ‘Este INACCEPTABILĂ!’

Preşedintele acestei instituţii, Thomas Haldenwang, a menţionat însă în comunicat că până acum „nu există semne de proteste antistatale răspândite sau de revolte violente”.