DISTRIBUIȚI
112.International

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a acuzat Rusia că a încercat să influențeze procesul electoral din Ucraina, prin crearea unor structuri ilegale care să asigure victoria unui candidat, relatează Euronews, potrivit Mediafax.

Alegerile prezidențiale din Ucraina urmează să aibă loc în luna martie. Dintre cei 44 de candidați, favoriții sunt, conform celui mai recent sondaj, actorul de comedie Volodimir Zelenski, actualul președinte, Petro Poroșenko și Iulia Timoșenko, liderul opoziției.


Citește și : Timmermans: Riscul ca Marea Britanie să părăsească UE fără un acord a crescut semnificativ

Relațiile dintre Ucraina și Rusia s-au deteriorat după ce Moscova a anexat peninsula Crimeea în anul 2014 și a început susținerea separatiștilor din estul Ucrainei.

Un grup de cetățeni ruși și ucrainieni au creat o rețea de persoane pregătite să voteze pentru un anumit candidat și să influențeze opinia publică, a anunțat joi Viktor Kononenko, directorul adjunct al SBU.

„Activitatea aceasta este ilegală și are ca scop influențarea rezultatelor electorale”, a transmis Kononenko, adăugând că rețeaua descoperită acționa de mult timp pe teritoriul Ucrainei.

Directorul adjunct a refuzat să facă public numele candidatului care urma să beneficieze de susținere rusă, prin intermediul rețelei.

Administrația de la Moscova a negat orice implicare în alegerile din Ucraina.

Citește și : Criza din Venezuela: Mike Pence va discuta la Bogota cu liderii ţărilor din Grupul de la Lima