DISTRIBUIȚI
Defense World

Serviciul de securitate din Suedia a preluat o investigaţie privind prezenţa neautorizată a unor drone la cele trei centrale nucleare ale ţării vineri, relatează Reuters, citând un comunicat al instituţiei, potrivit agerpres

Poliţia din Suedia a trimis patrule şi elicoptere la centrala nucleară Forsmark pentru a vâna o dronă care a fost văzută survolând situl vineri seară, dar nu au putut găsi aparatul de zbor condus de la distanţă.


Citește și : ‘Partygate’ continuă în UK! BoJo caută măsuri pentru a scăpa ‘basma curată’ din tot scandalul

Poliţia susţine că drona era mare şi capabilă să opereze în pofida vântului puternic de la centrala de la Forsmark.

Serviciul de securitate suedez a anunţat luni că au fost văzute drone şi la celelalte două centrale nucleare din Suedia, de la Oskarshamn şi Ringhals. Circa 30% din energia electrică produsă în Suedia provine de la cele trei centrale nucleare.

Incidentele au loc la o zi după ce armata suedeză a început să patruleze în principalul oraş de pe insula Gotland din Marea Baltică, în contextul tensiunilor tot mai mari dintre NATO şi Rusia şi al recentei desfăşurări de nave ruse în Marea Baltică.

„În general, ameninţările de securitate împotriva Suediei au sporit”, fiind „mai profunde” şi „mai complexe”, a anunţat serviciul de securitate într-un comunicat.

Citește și : Tonga este RUPTĂ de lume după erupţia vulcanică şi tsunami