DISTRIBUIȚI
Getty Images / Chesnot

Servicii ale Google, inclusiv YouTube, Gmail şi Google Drive, au redevenit luni funcţionale, pentru majoritatea utilizatorilor, după probleme care au afectat mii de persoane din mai multe ţări, informează Reuters, potrivit agerpres.   

Site-ul Google care afişează problemele de funcţionare a notat că serviciile care au fost afectate timp de aproape o oră ar trebui să fie funcţionale în cazul majorităţii utilizatorilor.


Citește și : Negocierile post-Brexit fac uşoare progrese, dar pescuitul rămâne în continuare mărul discordiei

Compania deţine unele dintre cele mai utilizate servicii din lume. YouTube înregistrează peste 2 miliarde de utilizatori conectaţi în fiecare lună, peste un miliard de ore de înregistrări video fiind urmărite pe platforma sa.

„Suntem din nou operaţionali!”, a transmis platforma video într-un mesaj difuzat pe Twitter. Anterior, a anunţat pe Twitter ca numeroşi utilizatori întâmpină probleme la accesarea YouTube.

Conform DownDetector, specializat în monitorizarea defecţiunilor apărute în funcţionarea site-urilor, peste 12.000 de utilizatori YouTube din diferite regiuni ale lumii, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie şi India au fost afectaţi.

Citește și : Coronacriza DĂRÂMĂ economia italiană: Peste 70.000 de afaceri au fost închise!

Problemele de funcţionare ale unor aplicaţii Google nu sunt neobişnuite, însă luni a afectat toate serviciile sale populare, inclusiv Google Hangouts, Google Chat şi Google Meet, servicii pe care utilizatorii le-au accesat pe scară largă pe perioada pandemiei COVID-19.