DISTRIBUIȚI
tvm.com.mt

Serviciile de salvare spaniole au anunţat vineri că au salvat în Mediterana occidentală 35 de migranţi din Africa subsahariană, descoperind şi trei cadavre pe ambarcaţiunea lor în pericol, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Salvatorii caută în continuare alţi 18 migranţi care se aflau la bord, potrivit celorlalţi pasageri. Ambarcaţiunea a plecat din Nador, în nordul Marocului, spre Spania, cu 56 de persoane la bord, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a serviciilor de salvare maritimă.


Citește și : Parlamentul de la Chişinău amână votul privind introducerea integrării europene ca obiectiv strategic în Constituţie

Nava naufragiată a fost reperată de un avion de salvare maritimă în Marea Alboran, aflată în partea vestică a Mediteranei, şi migranţii salvaţi sunt transportaţi spre portul spaniol Almeria, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Spania a devenit în acest an principala poartă de intrare pentru imigraţia clandestină în Europa, după ce Italia şi-a închis în mare parte frontierele, sub presiunea ministrului său de interne de extremă dreaptă, Matteo Salvini, notează France Presse.

Aproape 43.000 de migranţi au ajuns în Spania de la începutul anului, peste 38.000 pe mare şi aproape 5.000 pe la frontierele terestre, intrând în enclavele spaniole Ceuta şi Melila din Maroc, potrivit Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM).

Citește și : Juncker: Cei care mizează totul pe scenariul conform căruia nu vom ajunge la un acord privind Brexit se înşeală