DISTRIBUIȚI
Russian ideologue Alexander Dugin attends the farewell ceremony of his daughter Daria Dugina, who was killed in a car bomb explosion the previous week, at the Ostankino TV centre in Moscow on August 23, 2022. - Daria Dugina followed in her father's footsteps, becoming a well-known media personality who worked for pro-Kremlin television channels including Russia Today and Tsargrad. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Serviciile de informaţii americane cred că structuri ale Guvernului Ucrainei au autorizat atacul cu bombă din august, în apropiere de Moscova, soldat cu moartea Dariei Dughina, fiica filosofului Aleksander Dughin, ideologul Kremlinului, iar oficialii din SUA se tem de intensificarea conflictului, informează mediafax.

Statele Unite nu s-au implicat în nici un fel în atac, nici prin furnizare de informaţii, nici prin alte modalităţi, afirmă oficialii americani. De asemenea, oficialii de la Washington spun că nu au ştiut de operaţiune şi s-ar fi opus dacă ar fi ştiut. Washingtonul i-a mustrat pe oficialii ucraineni după aflarea informaţiilor despre atac.


Citește și :  UE adaugă trei țări pe lista sa de paradisuri fiscale

Administraţia Volodimir Zelenski a negat, imediat după atac, orice implicare în asasinat, iar acum a susţinut din nou în faţa Washingtonului că nu este implicată.

Rusia nu a ripostat în mod specific la acest asasinat, dar Statele Unite se tem că astfel de atacuri, cu o mare valore simbolică şi care au impact mic pe câmpul de luptă, pot provoca Moscova să lanseze propriile atacuri asupra oficialilor ucraineni de rang înalt.

Oficialii americani sunt nemulţumiţi de lipsa de transparenţă a Ucrainei despre astfel de acţiuni, mai ales cele comise pe teritoriul Rusiei.

Citește și : Peste 200.000 de ruși au intrat în Kazahstan după ce Putin a decretat mobilizarea parțială

 

Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani, a fost asasinată în august, într-o explozie care a vizat maşina sa, la periferia Moscovei. Autorităţile ruse cred că ţinta atacului era tatăl Dariei, filosoful Aleksandr Dughin, considerat ideologul Kremlinului.

Administraţia Vladimir Putin a transmis imediat că atentatul soldat cu moartea Dariei Dughina a fost planificat şi comis de serviciile secrete ucrainene. „Crima a fost planificată şi comisă de serviciile secrete ucrainene”, a comunicat Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia.