DISTRIBUIȚI
dpa

Serviciul de contrainformaţii militare german (MAD) va avea o nouă conducere, a anunţat joi agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.

Actualul director al MAD, Christof Gramm, care deţine această funcţie din 2015, urmează să părăsească postul.


Citește și : Croații îl așteaptă pe Mike Pompeo ‘ca pe pâinea caldă’. Sunt foarte aproape să scape de vizele SUA!

Ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a decis ”cu consimţământul titularului să îl elibereze pe Christof Gramm din funcţie în luna următoare”, a explicat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Berlin.

”Numele unui succesor va fi decis în scurt timp”, a adăugat reprezentantul ministerului.

Măsura vizează accelerarea procesului de reformă în cadrul MAD şi al armatei germane după o serie scandaluri în care au fost implicaţi extremişti de dreapta.

MAD are un rol esenţial în combaterea extremismului de dreapta în rândurile militarilor germani.

La finalul lunii iunie, Kramp-Karrenbauer a anunţat că unitatea militară de elită germană, destabilizată de mai multe scandaluri cu privire la legăturile unora dintre membrii săi cu mişcarea de extremă dreapta, va fi parţial dizolvată.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor membre să acționeze împotriva pandemiei pentru a evita situația restrictivă din primăvară

Forţele speciale (KSK) „au devenit parţial autonome” în raport cu restul armatei germane „în special din cauza unei culturi toxice a unor persoane aflate la conducerea lor”, explica ministrul apărării german într-un interviu pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung.

Mai mulţi membri ai forţelor speciale au fost identificaţi ca fiind aproape de mişcarea ultranaţionalistă, în condiţiile în care autorităţile sunt îngrijorate de o resurgenţă a terorismului de extremă dreapta, ce vizează migranţi, evrei şi responsabili politici care îi susţin.