DISTRIBUIȚI
dpa

Un număr de servicii bancare și de telecomunicații din Ungaria au fost întrerupte de un puternic atac cibernetic lansat joi de pe servere din Rusia, China și Vietnam, a anunțat sâmbătă firma de telecomunicații Magyar Telekom, citată de Reuters , potrivit mediafax.

Evenimentul, de tipul „distributed-denial-of-service” (DDoS), a fost un atac cibernetic în care hackerii încearcă să inunde rețeaua cu volume neobișnuit de mari de date pentru a o paraliza.


Citește și : Cel puţin 22 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar în estul Ucrainei

Volumul traficului de date în atac a fost de 10 ori mai mare decât cantitatea observată de obicei în evenimentele DDoS, a spus compania.

„Asta înseamnă că acesta a fost unul dintre cele mai mari atacuri care au avut loc în Ungaria vreodată, atât prin dimensiunea, cât și prin complexitate”, a adăugat firma.

„Hackerii ruși, chinezi și vietnamezi au încercat să lanseze un atac DDoS împotriva instituțiilor financiare maghiare, dar au încercat să copleșească și rețelele Magyar Telekom”, a adăugat compania într-un comunicat.

Citește și : Rusia acuză Germania că ‘refuză categoric’ să coopereze în ancheta Navalnîi

Atacul, care a avut loc în mai multe valuri, a perturbat serviciile unor bănci și a provocat căderi ale serviciilor Magyar Telekom în anumite părți ale capitalei, Budapesta, înainte de a fi respins de companie.

Banca maghiară OTP a confirmat că a fost afectată de atac.

„Joi a avut loc un atac DDoS asupra sistemelor de telecomunicații care deserveau unele servicii bancare”, a spus banca. „Am respins încercarea împreună cu Telekom care a fost de asemenea afectată, iar scurta întrerupere a unora dintre serviciile noastre s-a încheiat joi după-amiază”.