DISTRIBUIȚI
RTV.net

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, doreşte ca partidele politice ale ţării să ajungă la un acord pentru formarea noului guvern în următoarele câteva zile dacă vor să evite alegerile anticipate, a declarat joi o sursă de informaţii apropiată de şeful statului, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Preşedintele a început consultările pentru a putea forma un nou guvern, după ce coaliţia aflată la putere s-a destrămat şi premierul Giuseppe Conte a demisionat.


Citește și: Justin Trudeau: Canada ‘nu va ceda’ în fața Chinei

Joi, Mattarella se va întâlni cu delegaţii din partea Partidul Democrat de centru-stânga şi a Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), care ar putea forma o nouă coaliţie de guvernare.

Preşedintele Italiei vrea joi semnale clare asupra unui posibil acord şi evoluţii majore până săptămâna viitoare, a subliniat sursa de informaţie citată de Reuters.

Citește și: Trump spune că ‘niciun președinte’ american nu a ajutat Israelul la fel de mult ca el

Premierul italian Giuseppe Conte şi-a prezentat marţi seara demisia preşedintelui Sergio Mattarella.

După destrămarea alianţei dintre M5S şi Liga (de extremă dreapta) a lui Matteo Salvini, conducerea PD, cea mai importantă formaţiune a stângii, a votat miercuri în unanimitate pentru a-i propune preşedintelui Republicii, Sergio Mattarella, ‘constituirea unui guvern al schimbării’ cu M5S.