DISTRIBUIȚI
Rador

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat miercuri că planurile guvernului polonez de a permite desfăşurarea pe bază permanentă a unei divizii militare a SUA pe teritoriul Poloniei reprezintă o ameninţare la adresa securităţii regionale, a informat presa locală, citată de Xinhua, potrivit agerpres.

Planurile guvernului polonez de a permite desfăşurarea pe baze permanente a unei divizii americane pe teritoriul Poloniei sunt contraproductive şi în contradicţie cu obiectivul de a menţine stabilitatea şi de a consolida securitatea regională, a declarat Şoigu în cadrul unei reuniuni comune a ministerelor apărării Rusiei şi Belarus la Minsk.


Citeşte şi: Chiar dacă ştie că este ascultat de ruşi şi chinezi, Trump nu renunţă la telefonul mobil. ‘Să sperăm că nu discută informaţii clasificate!’

‘În aceste circumstanţe, va trebui să luăm contramăsuri şi să ne pregătim să neutralizăm posibilele ameninţări militare din toate direcţiile’, a avertizat ministrul apărării rus.

Cooperarea militară Belarus-Rusia este un factor tangibil al stabilităţii şi un element important al descurajării strategice a ameninţărilor la adresa Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă a CSI (Comunitatea Statelor Independente) în regiunea Europei de Est, a afirmat, la rândul său, Andrei Ravkov, ministrul apărării belarus.

Citeşte şi: Mohammed bin Salman glumeşte pe tema răpirii premierului libanez

El a mai spus că cele două ţări au început deja pregătirile pentru exerciţiile comune Scutul Uniunii -2019 (Union Shield-2019), destinate să devină principalul eveniment de coordonare între comandamentul militar şi trupe în 2019 şi să asigure îmbunătăţirea în continuare a sistemului de securitate existent al Belarusului şi al Rusiei, a adăugat ministrul belarus.