DISTRIBUIȚI
Sputnik

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat NATO, SUA şi Uniunea Europeană de propagandă antirusească, ceea ce a dus la „paralizie” în contactele reciproce şi a cerut Occidentului să arate mai mult respect faţă de Rusia, relatează dpa.

Vorbind în a doua zi a Conferinţei de securitate de la Munchen, care s-a deschis vineri pentru trei zile în capitala bavareză, Lavrov a spus că Rusia a fost tratata ca un elev în anii 1990, în timp ce astăzi se discută despre o „ameninţare rusă”, conform agerpres.


Influenţa crescândă a Rusiei este tratată într-un context negativ, în timp ce Moscova doreşte sa fie un partener de încredere, potrivit şefului diplomaţiei ruse. „Suntem pregătiţi să intrăm într-un dialog deschis, caracterizat prin respect”, a adăugat el.

Citește și : Suedia : Patronii unor mari grupuri denunță expulzarea lucrătorilor străini calificaţi

Serghei Lavrov, ministru de externe încă din 2004, a lansat un apel la o cooperare mai mare cu UE pentru rezolvarea conflictelor internaţionale, precum cele din Orientul Mijlociu.

„Ne-ar place să avem o Uniune Europeană predictibilă şi puternică, dat fiindcă este un actor responsabil pe arena politică internaţională”, a spus el.