DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Opt cetăţeni străini au fost arestaţi duminică şi luni în Serbia, fiind suspectaţi că ar fi încercat să filmeze sau să intre pe teritoriul unor obiective militare, a anunţat Ministerul Apărării sârb, relatează AFP.

Poliţia a ‘arestat opt cetăţeni străini pentru că au încercat să filmeze fără autorizaţie obiective militare sau să intre’ acolo, potrivit ministerului, care nu dezvăluie nici naţionalitatea şi nici identitatea persoanelor arestate, conform agerpres.


Pe site-ul său de internet, televiziunea publică sârbă RTS a relatat despre arestarea a doi americani şi două ucrainence, suspectaţi că ar fi încercat să filmeze cu o dronă fosta clădire a Statului Major sârb. În prezent, aici se află serviciile de informaţii militare.

Citește și : Siria : Bombardamentul asupra Ghoutei de Est s-a soldat cu 71 de morți şi 325 de răniți în ultimele 24 de ore

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a evocat duminică în faţa presei arestarea ‘unui grup de cetăţeni străini’, apreciind că nu este vorba de ‘nimic deosebit de periculos’.

‘Am avut recent un caz mult mai serios, dar acesta de astăzi nu pare a fi de acel nivel’, a remarcat el.

Cu zece zile în urmă, un american a fost arestat în Belgrad, în posesia unui pistol.