DISTRIBUIȚI

Autorităţile din Serbia au decis să amâne pentru joi testul la matematică pentru admiterea la liceu, după ce copii ale acestuia au fost găsite circulând printre elevi înaintea examenului ce urma să aibă loc marţi, a declarat ministrul educaţiei, Mladen Sarcevic, pentru cotidianul Novosti, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Cineva a deschis plicul de rezervă şi a vândut testul la matematică. Nu ştim unde s-a întâmplat, dar poliţia va face o anchetă’, a afirmat ministrul.


Vezi şi: Pentagonul scoate la iveală noi dovezi care incriminează Iranul – FOTO

Un exemplar al testului, care trebuia să rămână secret până când urma să fie distribuit simultan spre rezolvare celor aproximativ 70.000 de absolvenţi de gimnaziu, a apărut pe reţele sociale, a scris Novosti.

Luni, elevii au dat examen la limba sârbă, iar miercuri sunt programaţi să susţină aşa-numitul test combinat.

Rezultatele la cele trei teste sunt combinate cu notele din ultimii trei din cei opt ani de şcoală, iar media finală este crucială mai ales pentru intrarea la liceele de prestigiu.

Vezi şi: Cutremur puternic în China: 12 morţi şi cel puţin 134 de răniţi! – VIDEO

Nu este clar deocamdată dacă şi celelalte două teste din această săptămână au fost compromise.

În 2013, toate rezultatele au fost anulate după ce s-a descoperit că testele fuseseră cunoscute în avans, autorităţile luând decizia ca elevii să fie admişi la licee doar pe baza notelor din gimnaziu.

Trei angajaţi ai gazetei oficiale, care tipăreşte testele, au fost condamnaţi la până la un an de închisoare pentru furtul şi vânzarea acestora.